ua en ru

Аугусто Карстенс розширить присутність країн, що розвиваються, в МВФ, якщо його оберуть керівником фонду

Глава Центрального банку Мексики Аугусто Карстенс має намір розширити присутність країн, що розвиваються, в Міжнародному валютному фонді (МВФ), якщо його оберуть директором-розпорядником органу. Як передає РБК з посиланням на Associated Press, Карстенс, виступаючи перед радою директорів МВФ, також зазначив, що готовий працювати для збільшення здатності фонду справлятися з фінансовими кризами. Він уточнив, що економіки країн, що розвиваються, повинні мати більше голосів у фонді.

Нагадаємо, виконавча рада МВФ розглядає кандидатури двох претендентів на посаду директора-розпорядника фонду. Це міністр економіки і фінансів Франції Крістін Лагард і голова Центрального банку Мексики Аугусто Карстенс.

Термін подачі кандидатур на посаду директора-розпорядника МВФ закінчився 10 червня 2011 р.

МВФ розраховує обрати нового директора-розпорядника до 30 червня 2011 р.

Зазначимо, МВФ завжди очолювали європейці. Раніше глава Міністерства закордонних справ Франції Ален Жюппе повідомив, що лідери країн "великої вісімки" (G8) анонімно підтримали кандидатуру Лагард на пост глави МВФ.

Попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 р. був обвинувачений в спробі зґвалтування в Нью-Йорку. Зараз він перебуває під домашнім арештом в Нью-Йорку, по його справі триває судовий розгляд. Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Тим не менш, 19 травня 2011 р. було оголошено, що він йде з посади директора - розпорядника МВФ.