ua en ru

AstraZeneca збільшить виробництво COVID-вакцини в Європі

AstraZeneca збільшить виробництво COVID-вакцини в Європі Фото: вакцина від COVID-19 (РБК-Україна)

Фармацевтична компанія AstraZeneca підписала договір з німецькою компанією Biologika. Згідно з угодою, AstraZeneca збільшити виробництво COVID-вакцини в Європі та забезпечити довгострокові можливості поставок препаратів.

У заяві йдеться, що компанії вивчають варіанти прискорення виробництва готової вакцини від COVID-19 AstraZeneca в другому кварталі поточного року з метою надання підтримки Європі невідкладної необхідності вакцинації під час пандемії.

"AstraZeneca і IDT Biologika також мають намір зміцнити європейські виробничі потужності з виробництва вакцин коштом загальних інвестицій в створення великих додаткових потужностей по виробництву лікарських препаратів в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що деталі угоди будуть узгоджені в майбутньому.

Компанії мають намір інвестувати в розширення виробничих потужностей на виробничому майданчику IDT Biologika в Дессау в Німеччині.

Згідно з релізом, у Німеччині планують побудувати до п'яти біореакторів місткістю 2000 літрів, здатних виробляти десятки мільйонів доз COVID-вакцини компанії AstraZeneca в місяць.

Очікується, що нові об'єкти будуть готові до експлуатації до кінця 2022 року.

"Інвестиції дозволять виробляти інші вакцини з використанням аналогічного виробничого процесу, що значно розширить можливості виробництва вакцин всередині Європи. IDT Biologika буде володіти одними з найбільших в Європі потужностей з виробництва вакцин і зіграти важливу роль в забезпеченні майбутньої незалежності Європи від поставок вакцин", - йдеться в повідомленні.