ua en ru

"Артемсіль" збільшила експорт солі в Європу на 47,3%

У I кварталі 2016 року ДП "Артемсіль" збільшила експорт солі в європейські країни на 47,3% в порівнянні з I кварталом 2015 року. Це дозволило держпідприємству майже вдвічі збільшити частку європейського експорту в сукупному обсязі продажів – до 13,7%, повідомила прес-служба компанії.

Зокрема, за даними прес-служби, незважаючи на теплу зиму, в 4,5 рази зросли поставки в Угорщину – до 27,9 тис. тонн, поставки в Словаччину і Чехію склали 11,6 тис. тонн.


"Ми активно підсилюємо позиції на ринках східноєвропейських країн-членів ЄС. Це цікавий ринок, зручний з точки зору логістики, з платоспроможним попитом, - говорить в. о. директора ДП "Артемсіль" Володимир Доля. – Експорт в ЄС дає нам компенсувати дії РФ, що обмежила імпорт української солі".

Як відзначили в прес-службі, зниження поставок на 7% в Україні пов'язане зі зниженням попиту з боку дорожніх служб.

"Ми підсилюємо експансію в Європу, створюємо логістичні центри в Україні та за її межами, готуємо до запуску виробництво продукції з більш високою доданою вартістю. Це наша відповідь на торговельні обмеження з боку РФ", - пояснює Володимир Доля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в даний час "Артемсіль" реалізовує проект відкриття логістичних центрів в Європі з метою збільшення обсягів реалізації та відпускної ціни на продукцію. Перші закордонні представництва держкомпанії запрацюють в Болгарії і Румунії.