ua en ru

Артем Вітко вибачився перед власниками АТБ за скандальний законопроект

Народний депутат Артем Вітко у своєму інтерв'ю телеканалу NewsOne розповів, чому він відкликав свій голос від скандального законопроекту про приватизацію торгової мережі АТБ.

"Так, я відкликав свій підпис. Спочатку його автором був Сергій Рибалка, колишній колега по фракції. Сергій просив мене підписатися під цим законопроектом, Вже потім зі своїх особистих джерел я дізнався, що у нього з власником АТБ Геннадієм Буткевичем є особистісний конфлікт. Вони родичі. Я коли розібрався в ситуації і зрозумів, що мене намагаються втягнути в якісь маніпуляції і сімейні розбірки, одразу ж відкликав голос. І приношу свої найглибші вибачення перед покупцями і власниками АТБ, так як на той момент я всією інформацією не володів", - заявив він.

За словами Вітка, вже після підпису, він зробив депутатський запит до ГПУ та СБУ, де отримав відповідь, що у них немає підстави для порушення кримінальної справи за фактом співпраці мережі АТБ з сепаратистами на території ДНР.

Нагадаємо, що раніше Радикальна партія Олега Ляшка подала до Верховної Ради законопроект про націоналізацію торгової мережі АТБ. Ініціатором проекту був Сергій Рибалка, при цьому в інтерв'ю українським ЗМІ, Рибалка спростував свою причетність до цього законопроекту.