ua en ru

Армія РФ до 2020 р. отримає більше 100 зенітних комплексів "Панцир-С" і більше 30 систем "Вітязь"

Збройні сили Росії до 2020 р. куплять для переозброєння частин зенітно-ракетних військ більше 100 зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) "Панцир-С" і більше 30 зенітних ракетних систем (ЗРС) середньої дальності "Вітязь". Про це повідомив представник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ по Військово-повітряних силах (ВВС) полковник Володимир Дрік.

Він також заявив, що в I півріччі 2012 р. в бригаду Повітряно-космічної оборони планується поставка чергової зенітної ракетної системи (ЗРС) С-400 "Тріумф", а частини зенітних ракетних військ територіальних командувань продовжать оснащуватися новими "Панцир-С". За словами Дріка, в найближчій перспективі ЗРС С-300П будуть замінені на нові ЗРС "Вітязь".

"Панцир-С" - російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) наземного базування, розроблений тульським ГУП "Конструкторське бюро приладобудування". "Панцир-С" призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об'єктів (зокрема комплексів ППО великої дальності) від всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу. Також може здійснювати захист об'єктів, що обороняються, від наземних і надводних погроз.

"Вітязь" - російський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності нового покоління, розроблений НВО "Алмаз" ім. Расплетіна.