ua en ru

У Вірменії обирають новий парламент

У Вірменії обирають новий парламент Фото: вибори у Вірменії

У виборах беруть участь 9 політсил

В Республіці Вірменія сьогодні проходять вибори парламентарів Національних зборів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У виборах беруть участь 9 політичних сил: правляча Республіканська партія Вірменії, блок "Царукян", партія "Вірменське відродження", блок "Оганян-Раффі-Осканян", блок "Конгрес-НПА", партія АРФ "Дашнакцутюн", блок "Елк", Комуністична партія Вірменії і партія "Вільні демократи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за опитуваннями громадської думки головними конкурентами на виборах є правоцентристський блок "Царукян" на чолі з бізнесменом Гагиком Царукяном і Республіканська партія на чолі з президентом Вірменії Сержем Саргасян.

У наступному році Вірменія планує перейти до парламентської форми правління, після чого главу держави обиратимуть члени національних зборів, а кабінет міністрів отримає більше повноважень. Відповідні зміни вступлять в силу після завершення другого (і останнього) терміну президентства Сержа Саргасян, у 2018 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що соліст популярної американської рок-групи System of a Down Серж Танкян став офіційним спостерігачем на парламентських виборах у Вірменії.