ua en ru

Ар'єв вручив Пшонке копію позовної заяви, поданої проти нього Юрієм Луценком у федеральний суд США

Народний депутат України від партії НУ-НС Володимир Ар'єв вручив генпрокурору Віктору Пшонке, заступнику голови Генеральної прокуратури України (ГПУ) Ренату Кузьміну і прокурору Євгену Зінченко копію позову в федеральний суд США поданого проти них екс-міністром МВС Юрієм Луценко. Відповідну заяву опубліковано на офіційному сайті партії Народна самооборона.

"Про позов Юрія Луценка в американському суді офіційно повідомлені генеральний прокурор Віктор Пшонка, перший заступник голови Генеральної прокуратури Ренат Кузьмін і прокурор Зінченко. Це зафіксовано і тепер американському суду будуть надані докази, що ці люди безпосередньо проінформовані про існування цього позову. Тепер суто від тих людей залежить, чи будуть вони займатися забезпеченням свого захисту, або не будуть. Це вже їхня справа. Факт в тому, що вони проінформовані про існування цього суду ", - заявив Ар'єв.
Також повідомляється, що інші опозиційні депутати, Андрій Павловський, Тарас Стецьків та Олена Бондаренко, зафіксували на відео факт передачі копії позову керівництву прокуратури.
У свою чергу, ГПУ офіційно заявляє, що подібні дії нардепів, а саме примус керівництва прокуратури втрутитися в хід судових процесів Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, "є прямим порушенням чинного українського законодавства і тягне за собою кримінальну відповідальність".
Відповідні заява розміщена на сайті ГПУ.
Нагадаємо, Луценко 14 грудня 2011 р. звернувся до американського суду з позовом відносно генпрокурора Віктора Пшонки, його першого заступника Рената Кузьміна, а також слідчих, які вели його кримінальну справу.