ua en ru

Заарештовані ПММ з активів Курченка досі не реалізовані, - Чорновіл

Заарештовані владою України паливно-мастильні матеріали (ПММ) з активів засновника холдингу "СЄПЕК" ("ВЕТЭК") Сергія Курченка, який втік з України, досі не реалізовані. Про це на брифінгу повідомила урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша робоча група ставила питання про продаж палива Курченка, мова йде 1 млрд грн, які можуть піти в армію. Але постанова ще не підписана. Чому? Тому що Курченко в парламенті створює власну фракцію? Це рішення на рівні вищих осіб держави", - сказала Чорновіл.

Нагадаємо, у травні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Кабінет міністрів України продасть на аукціоні 80 тис. тонн ПММ з активів Сергія Курченка. "На 80 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів, що входять до активу групи компаній Курченка, накладено арешти. Ми знаходимо дедалі більшу кількість такого майна... Ми оцінюємо ці продукти як швидкопсувні, їх складно зберігати. Тому було Кабміном прийнято рішення про продаж на аукціоні. Гроші від цього продажу будуть зараховані на рахунок і розморожені після того, як суд прийме рішення по цьому майну", - заявив тоді Аваков.

За словами глави МВС, афера Курченка з нафтопродуктами обійшлася Україні у 26 млрд гривень тільки за 2013 р.: "Із фальшивим реекспортом, фальшивими накладними, морськими танкерами, що перевозять повітря, покровителями від влади".