ua en ru

Заарештований президент федерації футболу Іспанії Вільяр

Заарештований президент федерації футболу Іспанії Вільяр Фото: Анхель Марія Вільяр (rfef.es)

Затримання чиновника стало результатом антикорупційної операції

Президент Федерації футболу Іспанії Анхель Марія Вільяр і його син Гірка сьогодні були заарештовані внаслідок розслідування декількох коррупционнных скандалів при управлінні організацією. Про це повідомляє Reuters.

Функціонер був затриманий в ході проведення антикорупційної операції, що здійснюється з дозволу Верховоного суду Іспанії. Операція проводилася під контролем судді національного суду Іспанії Сантьяго Педраса.

Обшуки були ініційовані з метою перевірки даних про заподіяння фінансового збитку організації її керівництвом, а також про корупцію під час обрання 67-річного Вільяра на другий президентський термін.

Цивільною гвардією було вилучено велику кількість документів. Крім цього здійснено щонайменше 10 арештів.

Вільяр очолює федерацію футболу Іспанії з 1988 року. У травні 2016 року був переобраний на другий чотирирічний термін. Він є також віце-президентом УЄФА і ФІФА.

Нагадаємо, американська корпорація McDonalds вивчає можливість відмови від спонсорства Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Таке рішення спонсора пов'язано з корупційними скандалами в ФІФА і чутками про використання гравцями збірної Росії допінгу на чемпіонаті світу 2014 року.