ua en ru

Заарештовано ще одного підозрюваного у вивезенні зброї для "титушек", - ГПУ

Заарештовано ще одного підозрюваного у вивезенні зброї для "титушек", - ГПУ Фото: Генеральна прокуратура України

Також ГПУ повідомила про підозру трьом співробітникам МВС, які сприяли крадіжці зброї міліцейського

Суд заарештував ще одного громадянина, який підозрюється в тому, що в лютому 2014 р. спільно з "титушками" та правоохоронцями викрав зброя і бойові припаси зі складів МВС України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"За клопотанням Генеральної прокуратури України обрано 12.06.2015 запобіжний захід у вигляді утримання під вартою громадянина, який підозрюється у скоєнні в лютому 2014 року спільно з так званими "титушками" і службовими особами МВС України заволодіння та вивезення зброї і бойових припасів у лютому 2014 року зі складів МВС України (всього 156 автоматів АКС74У 5,45 мм., 47 520 шт. патронів)", - йдеться в повідомленні.

Також повідомлено про підозру трьох діючих співробітників міліції, які сприяли незаконній видачі зазначеної зброї та боєприпасів зі складів МВС України. Зазначеним особам Печерським районним судом Києва обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та особистого зобов'язання для одного з підозрюваних.

В цілому за подібними епізодами в даний час повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджання проведенню мітингів і зборів, позбавлення волі та катуванні, зберіганні зброї 16 осіб, 5 з них заарештовані, інші знаходяться в розшуку.

Нагадаємо, вчора глава МВС Арсен Аваков повідомив, що затримані чотири співробітники міліції, які підозрюються у причетності до озброєння так званих "титушек" в ході Евромайдана.