Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив провести перевірку виробників харчової продукції та місць громадського харчування у зв'язку з випадками масових харчових отруєнь серед громадян України. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов доручив Міністерству охорони здоров'я та Державної інспекції з питань захисту прав споживачів провести інспекцію продуктів в мережах громадського харчування. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"До недобросовісних виробникам повинні застосовуватися жорсткі санкції - аж до позбавлення відповідних ліцензій", - заявив він під час засідання уряду, яке пройшло під його керівництвом,
Читайте також: Отруєння на весіллі у Хмельницькому: Госпіталізовано 16 осіб
За словами Сергія Арбузова, традиційною проблемою в літній період відпусток є сезонне зростання кількості спалахів харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій. "За даними Санепідемстанції, з початку літа було зареєстровано 10 спалахів гострих кишкових інфекцій, з них 2 - у дошкільних навчальних закладах. Всього пострадало186 осіб, серед них - 55 дітей", - зазначив він.
Сергій Арбузов упевнений, що держава зобов'язана забезпечити безпеку та комфортні умови відпочинку громадян.
Крім того, Арбузов підкреслив, що ситуація з даними спалахами інфекцій не в останню чергу пов'язана зі стихійною торгівлею продуктами і продажем несертифікованої продукції.
За менше ніж за місяць в Україні зареєстровано більше десятка спалахів гострих кишкових інфекцій, постраждали майже 190 людей. тільки вчора у Хмельницькому після святкування весілля з отруєнням було госпіталізовано 16 осіб. Перед цим, у Києві 47 співробітників офісного центру отруїлися після прийому їжі в громадському харчуванні. 27 людей опинилися в лікарні.
Читайте також: В Україні перевірять якість спиртного в ресторанах
Гряде також хвиля перевірок якості спиртного в українських ресторанах. Глава Держспоживінспекції Сергій Орєхов, що в більшості ресторанних господарств України використовують лікеро-горілчані вироби власного виробництва і ніяких документів про походження такої продукуціі немає.