ua en ru

Арабський парламент закликає керівництво ЛАГ відкликати спостерігачів з Сирії

Арабський парламент (АП) - консультативний орган Ліги арабських держав (ЛАД) закликав керівництво панарабської організації відкликати всіх спостерігачів з Сирії, передає BBC. "Враховуючи присутність в країні міжнародних спостерігачів, сирійський режим продовжує вбивати невинних громадян", - на думку голови АП Алі аль-Дикабсі, подібна практика в першу чергу дискредитує ЛАД як авторитетну і дієздатну організацію. "Якщо насильство триває навіть в присутності спостерігачів ЛАД, це лише підсилює гнів всього арабського народу і зводить нанівець сенс знаходження місії в країні", - заявив аль-Дикабсі.
Нагадаємо, під тиском санкцій Дамаск дозволив роботу спостерігачів ЛАД на території країни. Починаючи з 27 грудня 2011 р., група працює в країні. Першою точкою в маршруті місії став оплот опозиції - м. Хомс.
З березня 2011 р. в Сирії тривають масові безлади і збройні виступи проти уряду країни. Протестуючі вимагають відставки Президента Башара Асада і проведення реформ. Влада пішла на ряд поступок, однак керівники опозиції під різними приводами відмовляється йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Раніше ЛАД призупинила членство Сирії і ввела стосовно держави ряд економічних санкцій. За даними ООН, жертвами кровопролиття вже стали понад 5 тис. осіб.
Арабський Парламент - консультативний орган ЛАД, він складається з 88 членів, які представляють усі країни, що входять в організацію.