ua en ru

В АПУ сподіваються на швидке повернення українського прикордонника, затриманого в РФ

В АПУ сподіваються на швидке повернення українського прикордонника, затриманого в РФ Фото: Андрій Лисенко

Україна і РФ продовжують переговори з приводу повернення співробітника ДПС

В Адміністрації Президента України (АПУ) сподіваються на швидке повернення українського прикордонника, який був затриманий в Курській області. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"А з приводу нашого прикордонника, там дійсно зараз йдуть робочі переговори на рівні прикордонних служб України і Російської Федерації. Ми сподіваємося, що найближчим часом цього хлопця повернуть назад", - сказав Лисенко.

При цьому, він додав, що ніякої нової інформації про затриманих у Криму українських десантників немає.

"Та інформація, яка стосувалася наших десантників, вона залишається в тому обсязі, який був на той момент. Додаткової інформації щодо їх повернення поки немає", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, 19 вересня близько 20:00 в Глушковском районі Курської області (межує з Сумською областю України) недалеко від населеного пункту Волфино спецслужби Росії затримали українського прикордонника. У Державній прикордонній службі (ДПС) розповіли, що військовослужбовець під час обходу болотистій місцевості збився з маршруту і випадково, на відстань не більше 20 м, зайшов на територію РФ, де як раз виявився російський прикордонний наряд.