ua en ru

Apple-1 пішов з молотка більш ніж за 650 тис. дол

Один з перших комп'ютерів, створених Apple, пішов з молотка на аукціоні більш ніж за 650 тис. дол.

Один з перших комп'ютерів, створених Apple, пішов з молотка на аукціоні більш ніж за 650 тис. дол, повідомляє "Росія 24".

Один з шести залишилися персональних комп'ютерів Apple-1, випущений в 1976 р., був придбаний в суботу невідомим покупцем на аукціоні в Німеччині.

Точна ціна продажу, на жаль, невідома. Associated Press називає цифру в 668 тис. дол За даними New York Times, комп'ютер був проданий за 671,4 тис. дол.

Продаж побила рекорд, встановлений у листопаді цього року, коли Apple-1 пішов з молотка за 640 тис. дол.

Читайте також: Перший комп'ютер виробництва Apple піде з молотка

Співзасновники компанії Apple Стів Джобс і Стів Возняк зібрали Apple-1 в гаражі. Перший Apple-1 був проданий в 1976 р. за 666,66 дол. На відміну від інших аматорських комп'ютерів того часу, які продавалися у вигляді набору, який потрібно було зібрати, Apple-1 був повністю змонтований на платі, яка містить близько 30 мікросхем. Користувачі повинні були самостійно додати корпус, джерело живлення, клавіатуру і монітор.

Однак, деякі заперечують, заявляючи, що першими цільними комп'ютерами були MOS Technology, KIM-1, Datapoint 2200, або Altair 8800, який можна було купити як набір деталей, або зібраним за додаткову плату.

Apple-1 оснащувався процесором MOS 6502 з частотою 1 МГц і 4 кб оперативної пам'яті з можливістю розширення до 48 кб. Всього було вироблено близько двохсот примірників Apple-1, з яких до наших днів "дожили" приблизно 50.