ua en ru

Апеляційний суд переніс розгляд скарги САП щодо закриття справи Охендовського

Апеляційний суд переніс розгляд скарги САП щодо закриття справи Охендовського Фото: Михайло Охендовський (РБК-Україна)

Наступне засідання призначене на 9 жовтня

Апеляційний суд Києва сьогодні, 25 вересня, не буде розглядати скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на ухвалу Печерського суду Києва через забов'язання про закриття кримінального провадження стосовно екс-голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського. Про це повідомив прокурор САП Віталій Кравець в коментарі РБК-Україна.

Засідання було заплановане на 10.00 25 вересня. Наступне призначене на 9 жовтня.

"Як виявилось, не розгляне (скаргу, - ред.). У зв'язку з реорганізацією суду, в рамках судової реформи, усі справи знімаються з розгляду, і ця - не виняток. Наступне засідання 09.10.2018", - розказав прокурор.

За його словами, зараз відбувається реорганізація Апеляційного суду міста Києва.

"Тому що зараз відбувається реорганізація апеляційного суду міста Києва", - повідомив Кравець.

Він зазначив, що Апеляційний суд об'єднують з апеляційним судом Київської області. Відповідно, зупиняється функціонування всіх систем діловодства і електронної реєстрації рішень.

Раніше стало відомо, що кримінальне провадження проти голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського призупинене.

За словами Ситника, справа проти Охендовського стала "відголоском" так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. У цьому провадженні необхідна низка міжнародних доручень.

Нагадаємо, 8 травня 2018 року у САП повідомили, що досудове розслідування у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, який проходить по так званій справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, вдруге зупинено прокурором. Тоді справу було зупинено до отримання відповідей на міжнародно-правові доручення. Зокрема, для визнання особи винуватою в одержанні хабара, відповідно до закону, необхідно довести не лише сам факт передачі коштів, а й використання зловмисником службового становища.

Того ж дня в Національному антикорупційному бюро України заявили, що САП поширює неправдиві відомості про відповіді іноземних колег на запити по справі Охендовського. Зокрема, у НАБУ спростували інформацію САП про те, що Франція і Німеччина відмовилися виконувати запити НАБУ по справі Охендовського "у зв'язку з відсутністю ознак злочину".

"У відповідь на запит НАБУ компетентні органи Франції повідомили, що потребують певних уточнень та роз'яснень з приводу запиту. Що стосується запиту Національного бюро у Федеративну Республіку Німеччина: отримана інформація про його перебування на узгодженні з відповідними підрозділами Федерального уряду ФРН", - пояснили в НАБУ.