ua en ru

АП продовжує думати над об'єднанням податкової і митної служб

Об'єднання фіскальних органів вимагає часу і експертних дискусій. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова в ефірі передачі "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Світовий досвід пропонує різні варіанти існування фіскальних органів: як окремо, так об'єднання всіх трьох органів, включаючи соціальні фонди. Який варіант буде обраний, це питання часу і експертних дискусій", - підкреслила перший заступник глави адміністрації, додавши, що необхідно розробити відповідний законопроект, який може бути підготовлений вже до осені.
Нагадаємо, в червні ц.р. з'явилася інформація про те, що митну і податкову служби України можуть об'єднати в єдине відомство. Як тоді повідомлялося, у Кабміні існує два стратегічних підходи до реформи Державної митної служби та Державної податкової служби України.
З одного боку, існують цілком консервативні проекти, подані самими ДМСУ та ДПС. Але є й зовсім революційні плани модернізації митниці та податкової шляхом створення єдиного фіскального органу на їх базі.
Таким чином, під егідою Мінфіну може бути створена одна структура, яка наділяється повноваженнями як планування бюджету, контролю всіх фінансових потоків країни, так безпосередньо і виконання поставленого перед собою плану. Слід нагадати, що в рамках адміністративної реформи до складу Мінфіну вже включена Державна фінансова інспекція.