ua en ru

Антидопінгові агентства закликають усунути РФ від міжнародних змагань

Антидопінгові агентства закликають усунути РФ від міжнародних змагань Фото: 19 антидопінгових агентств пропонують заборонити РФ брати участь у міжнародних змаганнях

Також пропонується накласти мораторій на призначення нових міжнародних змагань в Росії

Росія повинна бути усунена з усіх міжнародних спортивних змагань. Про це йдеться у спільній заяві 19 антидопінгових агентств за підсумками спеціального засідання в Дубліні.

Крім цього, з Росії пропонується перенести всі міжнародні змагання, а також накласти мораторій на призначення нових міжнародних змагань.

Також антидопінгові агентства закликали до негайних реформ у протистоянні допінгу після висновків другого звіту Макларена, який довів наявність інституційної допінгової системи в Росії.

У той же час окремим російським спортсменам, які доведуть, що не приймали допінг, можна буде брати участь у міжнародних змаганнях. Виняток також стосується нейтральних спортсменів, які не будуть представляти Росію.

"Ми сподіваємося, що ці пропозиції допоможуть спорту рухатися через ці темні часи і прокласти шлях до світлого майбутнього, в якому буде виконано обіцянку чистої конкуренції", - заявили лідери спільну заяву.

На їх думку, для того, щоб зробити це, повинні бути вжиті відповідні заходи.

"Вкрай важливо, щоб особи, відповідальні за підтримувану державою систему в Росії, були притягнуті до відповідальності, щоб заклики до створення справді незалежної антидопінгової моделі нарешті відгукнулися", - додали автори заяви.

Нагадаємо, російського бігуна відсторонили на 4 роки за відмову здати допінг-пробу.