ua en ru

Андрій Фаворов призначений директором з комерційної діяльності ДТЕК

В результаті перетворення системи управління в ДТЕК створена дирекція з комерційної діяльності. Керівником дирекції призначений Андрій Фаворов, що раніше очолював ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд", передає прес-служба компанії.

Підрозділ Фаворова об'єднає всі торгові функції компанії: реалізацію вугілля, електроенергії, квот на викиди парникових газів. Це сприятиме формуванню оптимальної вартості продуктів по всьому ланцюжку: від видобутку вугілля до продажу електроенергії, передає прес-служба.

"Створення єдиного центру відповідальності за комерційну діяльність дозволить ДТЕК щонайкраще використовувати переваги вертикальної інтеграції. Завдяки стратегічному підходу до цієї функції ми зможемо заздалегідь бачити "вузькі місця" і вчасно реагувати на виклики", - прокоментував Фаворів.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.

Відзначимо, чистий прибуток ДТЕК в 2011 р. виріс до 2,8 млрд грн.