ua en ru

АМКУ дозволив "Надрам України" та "СПК-Геосервіс" створити ТОВ "Надра Юзівська" та "Надра Олеська"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав ПАТ "Національна акціонерна компанія "Надра України" (м. Київ) і ТОВ "СПК-Геосервіс" (м. Київ) на створення ТОВ "Надра Юзівська" (м. Київ) і ТОВ "Надра Олеська" (м. Київ). Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Раніше стало відомо, що на участь в конкурсі з укладення угоди про розподіл продукції на Скіфській нафтогазовій площі на шельфі Чорного моря були подані дві заявки - від компанії Lukoil Overseas Ukraine B.V. (Нідерланди), а також пулу компаній Exxon Mobil (США), Shell, Petron (Румунія) і НАК "Надра Україна". Переможцем конкурсу розробки Скіфської ділянки стала група компаній на чолі з ExxonMobil.

НАК "Надра України" була створена указом Президента України №802 від 14 травня 2000 р. для підвищення ефективності управління підприємствами галузі геології і розвідки надр. У вересні 2011 р. Кабінет міністрів постановою №912 від 31 серпня позбавив повноважень Міністерство екології та природних ресурсів з управління НАК "Надра України", передавши їх Держслужбі геології і надр. У зв'язку з цим уряд затвердив новий статут НАК "Надра України" і вніс відповідні зміни в ряд нормативно-правових актів, регулюючих діяльність у галузі геології і використання надр.

Читайте також: АМКУ дозволив НАК "Надра України" та ТОВ "Геосервіс Чауда" створити ТОВ "Надра шельф"