ua en ru

Американський алюмінієвий гігант Alcoa оголосив про реорганізацію бізнесу

Американський алюмінієвий гігант Alcoa оголосив про реорганізацію бізнесу в сегменті виробництва і збуту металопрокатних виробів. Мета реорганізації - прискорити зростання цього бізнесу. Як повідомляється в прес-реліз Alcoa, компанія прийняла рішення відмовитися від регіональної структури металопрокатного бізнесу, що об'єднує активи за географічним принципом. Тепер сегмент металлопрокатной продукції Alcoa буде структурований, виходячи з 5 глобальних ринків - аерокосмічна промисловість, наземний транспорт, упаковка, споживча електроніка та оборонний сектор.
У той же час компанія зробить ставку на зростання бізнесу на ринках, що розвиваються, в Китаї, Росії, Бразилії та на Близькому Сході, наголошується в повідомленні.
Один з новостворених сегментів, а саме Global Packaging (виробництво пакувальних виробів для харчової промисловості), очолить президент "Алкоа Росія" Андрій Донець.
Alcoa є провідним світовим виробником алюмінію. В штат компанії входять 122 тис. людей, які працюють в 44 країнах. Компанія надає продукцію для використання переважно в авіакосмічній, автомобільній, пакувальній і будівельній галузях. Чистий прибуток Alcoa Inc.наявний для розподілу серед акціонерів компанії, в II кварталі 2011 р. виріс в порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. в 2,4 рази - з 136 млн дол. до 322 млн дол.