ua en ru

Американські військові пробудуть в Іраку до повної перемоги над ІГІЛ, - Тіллерсон

Американські військові пробудуть в Іраку до повної перемоги над ІГІЛ, - Тіллерсон Фото: військові США (flickr.com The U. S. Army)

Дозвіл Конгресу на ведення військових дій в Іраку в 2002 році залишається в силі

Військові США залишаться в Іраку до тих пір, поки не буде досягнута остаточна перемога над бойовиками "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон під час слухань у сенаті, передає CBS.

В першу чергу, Тіллерсон підтвердив, що дозвіл, даний конгресом владі США на ведення військових дій в Іраку в 2002 році, залишається в силі.

"Ми знаходимося там на запрошення уряду Іраку, і прем'єр-міністр Абаді не давав мені ніяких приводів подумати, що він поспішає досягти нашого відходу", - сказав він.

Крім цього, Тіллерсон закликав виробити нові норми, які будуть регламентувати застосування сили за кордоном. На його думку, відмова від необхідності витрачати час на отримання дозволу від конгресу підвищить ефективність боротьби з тероризмом.

У свою чергу, глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що в сучасних умовах неможливо вказати термін завершення конфлікту.

"Ми повинні визнати, що живемо в епоху частих зіткнень", - зазначив Меттіс.

Нагадаємо, минулого тижня державний секретар США Рекс Тіллерсон прибув з неоголошеним візитом в Багдад (Ірак), де зустрівся з прем'єр-міністром країни Хайдером Аль-Абаді.