ua en ru

Альфа-Банк може змінити структуру власності через санкції до російського олігарха Фрідмана

Альфа-Банк може змінити структуру власності через санкції до російського олігарха Фрідмана Фото: Альфа-Банк (alfabank.ua)

Український Альфа-Банк розглядає питання зміни структури власності банку через санкції ЄС до власників Михайла Фрідмана та Петра Авена. Їм належить близько половини акцій банку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу банку.

"Розглядається питання зміни структури власності банку задля відповідності вимогам міжнародного та національного законодавства та забезпечення безперебійної роботи та сервісу для клієнтів", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, Михайло Фрідман (32,86%) та Петро Авен (12,40%) дійсно є акціонерами ABH Holdings S.A. Але дана частка не є контрольним пакетом володіння.

"У зв’язку із цим, санкції стосуються акціонерів, як приватних осіб, а не банку в цілому. На звичайну роботу Альфа-Банку Україна санкції не впливають. Банк працює без обмежень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляло РБК-Україна, 28 лютого ЄС ввів санкції проти 26 громадян російських пропагандистів, членів уряду, бізнесменів і представників ЗМІ.

Під санкції потрапили Михайло Фрідман - олігарх і співвласник консорціуму "Альфа-банк", Петро Авен - голова ради директорів консорціуму "Альфа-банк".

Після цього російський мільярдер Михайло Фрідман (група "Альфа") заявив, що війна в Україні - це трагедія і що вона повинна припинитися.

Альфа-Банк Україна - один з найбільших українських приватних банків (6 500 співробітників, 1,5 млн клієнтів) з міжнародним капіталом. Належить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A.