ua en ru

Олександр Попов: Відставка Леоніда Черновецького може відбутися тільки на законних підставах

Відставка київського міського голови Леоніда Черновецького може відбутися тільки на законних підставах, тобто за його власним бажанням або через прийняття відповідного рішення Київрадою чи Верховною Радою України. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

Коментуючи ситуацію з арештом депутата Київради, колишнього голови постійної комісїі Київради з земельних питань, містобудівництва та архітектури Олексія Євлаха, голова КМДА зауважив: "Євлах як свідок і причетний до різних кримінальних справ... може давати інформацію на користь слідства". Попов додав, що судами місту повернуто вже більше 1 тис. га землі.

Щодо прийняття сьогодні Київрадою податку на нерухоме майно Попов зауважив, що цей податок стосується тільки тих, хто володіє надмірною кількістю нерухомості, а більшості киян він не торкнеться.

Крім того, голова КМДА сказав, що в обговоренні Стратегії розвитку Києва до 2025 р. зможе прийняти участь кожен киянин у зручний для нього спосіб. У сфері інвестицій в Київ Попов розраховує насамперед на приватні ініціативи. Він додав, що до 2025 р. Київ повинен досягти рівня Будапешта, Праги та Варшави.

Щодо заяв про знайдення в Дніпрі кишкової палички Попов зазначив: "Медичні й санітарні служби готові до будь-яких обставин".