ua en ru

Акціонер компанії Dell вимагає виплатити дивіденди на суму 15,7 млрд дол

Один з головних акціонерів комп'ютерної компанії Dell Карл Айкан вимагає особливих дивідендів для всіх інвесторів на загальну суму 15,7 млрд дол., що ставить під загрозу угоду, ініційовану співзасновником Майклом Деллом, яка повинна знову зробити компанію приватною, повідомляє "Росія 24".

Мільярдер наполягає на тому, щоб компанія в терміновому порядку виплатила дивіденди з розрахунку 9 дол. на кожну акцію, витративши на це доступний кеш і отримавши додаткові гроші від продажу боргу. Розпродаж бондів на загальну суму 5,25 млрд дол. забезпечить майже половину дивідендів: 4,26 дол. на кожен папір.

Айкан відомий своєю звичкою виступати проти рішень керівництва компаній, частки в яких він купує. У листі раді директорів Dell він заявив, що угода, яку намагається провести Майкл Делл, що припускає відхід компанії з ринку, який обійдеться в 24,4 млрд дол., йде врозріз з інтересами акціонерів, не даючи їм можливості отримати максимальну вигоду.

За словами Айка, за підсумками такої угоди у виграші залишиться тільки сам Майкл Делл.

"Я не бачу причини, за якою вигода не повинна поширюватися на всіх акціонерів Dell, а тільки на Майкла Делла", - пише бізнесмен.

Айкан стверджує, що його схема дозволить акціонерам збільшити реальну вигоду при продажу кожного цінного паперу Dell до 22,81 дол.

Раніше фонд Southeastern Asset Management стверджував, що справедлива ціна акцій - близько 24 дол. Майкл Делл пропонує викупити папери за ціною 13,65 дол. за штуку.

Читайте також: Dell поверне до США 7,4 млрд дол для фінансування приватизації компанії