ua en ru

Активісти "Українського вибору" в Донецьку і Луганську протестували проти видобутку сланцевого газу

Активісти "Українського вибору" в Донецьку протестували проти видобутку сланцевого газу, повідомляє прес-служба руху.

Учасники руху в костюмах хімзахисту встановили пікет напроти автозаправної станції мережі Shell. Протестуючі тримали в руках плакати з гаслами "Сланцевий газ - другий Чорнобиль!", "Заплатив за бензин - заплатив за власне вбивство!", "Досить спонсорувати знищення природи!", "Зупинимо сланцевий геноцид!".

Фотографії з місця події

"Технологія видобутку сланцевого газу передбачає використання суміші небезпечних реагентів і води. Ця суміш отруїть ґрунт в радіусі декілька кілометрів, - говорить організатор акції, активістка "Українського вибору" Ганна Спіцина. - Неподалік від місця газовидобування проходить канал "Сіверський Донець-Донбас", який забезпечує водою весь регіон. Страшно навіть уявити, що стане з питною водою. Наше завдання - добитися заборони видобутку сланцевого газу. Для "Українського вибору" це питання честі, а для мешканців Донбасу - питання виживання".

Подібна акція, що показує до чого наводять небезпечні експерименти з екологією, проходить сьогодні і в Луганську. Пікетники почали її в будівлі Облдержадміністрації, а закінчили біля пам'ятника "Ліквідаторам Чорнобильської катастрофи".

"Shell на шляху до своєї економічної вигоди ні перед чим не зупиниться. Вже ні для кого не секрет, що екології країн, де працювала ця компанія, був завданий безповоротній збиток", - відзначив лідер луганської ініціативної групи Руху Дмитро Марченко.

"Якщо Shell говорить, що видобуток сланцевого газу безпечний, то чому "по місцю прописки компанії" - в Голландії і Великобританії - це заборонено законом? Ми бачимо, що для українського уряду миттєва економічна вигода важливіша, ніж життя і здоров'я людей. Цією акцією ми хочемо привернути увагу українців, розповісти їм, що нас чекає, якщо позиція більшості залишиться пасивною", - говорить активістка руху "Український вибір" Олена Белянськая.