ua en ru

Активісти розраховують на підкріплення з інших регіонів, - Рада сотників Майдану

В Київ з регіонів вже виїхали активісти для захисту і протидії руйнування основного символу революції - Майдану Незалежності. Про це заявили представники ради сотників Майдану.

За їх словами, неофіційно інформацію про прямування до Києва обурених учасників лютневих подій підтвердили представники "Правого Сектора". "Сам "Правий Сектор" зараз сконцентрований на завданнях в зоні АТО і готовий втрутитися в ситуацію на Майдані тільки в разі загострення конфлікту і загрози кровопролиття", - зазначили в раді сотників Майдану.

"Кличко сьогодні для нас помер. Його слово більше нічого не варте. Він не політик, а генератор випадкових фраз", - заявив глава ради сотників Майдану Спартак Добровольський.

За його словами, Майдан протягом місяця намагався домовитися з КМДА і АП про реорганізацію та наведення порядку на головній площі країни.

"Ми не торгуємося і не спекулюємо ситуацією, ми вимагаємо від людей, яких привели до влади розслідування лютневих подій, покарання винних, виділення коштів на створення експозиції "Небесної Сотні", приведення в порядок території Майдану", - заявив Добровольський.

Він підкреслив, що сьогоднішні події на Майдані - "це початок великої пожежі".

"Майдан не виконав свою місію. Влада бреше народу. Кличко хоче шоу, витратити мільйони на нікому непотрібний парад, коли наші хлопці гинуть на південному сході? Ми по крихтах збираємо кошти на обмундирування, воду, харчі кожні два дні відправляємо ці вантажі в зону АТО. Ось на що треба витрачати гроші, а не на паради!", - додав Добровольський.

Відзначимо, що в даний час активна стадія протистояння на Майдані Незалежності тимчасово припинена. Жителі наметового містечка зміцнюють укрріплення і готуються до нової хвилі зачистки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники Майдану запропонували КМДА і АП створити спільну комісію по Майдану для консультацій.