ua en ru

Активісти на Майдані відпустили кримський загін внутрішніх військ

Активісти на Майдані Незалежності відпустили кримський загін солдатів внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Активісти на Майдані Незалежності відпустили кримський загін солдатів внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ (МВС) України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Народні депутати України Сергій Пашинський, Ігор Швайка, Андрій Шевченко і Петро Порошенко намагалися вивезти автобус з бійцями внутрішніх військ з території Майдану. Але більшість активістів були проти цього. В результаті чого між активістами Майдану виникла невелика бійка. Активісти розбили в автобусі бокове вікно, пошкодили лобове скло і спустили шину.

"Не потрібно мирно відпускати, вони повинні просити перед Майданом прощення", - зазначали більшість активістів.

Проте були активісти, які вважали, що солдат потрібно відпустити. Активісти зазначили, що солдати усвідомили свою провину і повинні їхати додому.

Приблизно після півтори години суперечок частина активістів разом з нардепами вишикувалися в кільце, в якому вивели солдатів за територію Євромайдану.

Нагадаємо, раніше кілька десятків солдатів внутрішніх військ були захоплені активістами в Жовтневому палаці. Цілий день їх тримали в Київській міській адміністрації.