ua en ru

Активісти в Києві вимагали від правоохоронців припинити діяльність УНЛ

Активісти в Києві вимагали від правоохоронців припинити діяльність УНЛ

Активісти вимагали перевірити діяльність власників УНЛ

Активісти пікетували офіс Української національної лотереї (УНЛ) з вимогою для влади та правоохоронних органів закрити всі заклади УНЛ і перевірити діяльність власників цієї компанії. Про це повідомляють "Українські новини".

За даними видання, в офіс компанії викликали поліцію.

"У нас є підстави стверджувати, що вся виручка цієї компанії йде на фінансування російських терористичних військ. Ми воювали там не для того, щоб гроші, які вони здирають з українців на ігрові автомати - а це ніяка не лотерея, а саме ігрові автомати - йшли на фінансування РФ", - каже учасник акції, боєць АТО з позивним "Історик".

Наголошується, що учасники акції вимагали припинити діяльність компанії, під виглядом якої, на їхню думку, діє заборонений в державі ігровий бізнес. Вони стверджують, що ліцензія компанії на діяльність закінчилася ще в 2014 році, і з тих пір уряд не приймав жодних нормативних актів щодо діяльності лотерей, але "правоохоронці не реагують на інформацію про діяльність компанії".

Активісти заявили, що діяльність УНЛ підтримують колишні і нинішні представники влади. Зокрема, вони назвали екс-регіонала Вілена Шатворяна і народного депутата України від БПП Олександра Третьякова.

"Вже майже рік ми з активістами, патріотами, бійцями намагаємося закрити це зло. А їх відкривається все більше і більше. Завжди викликаємо поліцію, пишемо заяви в правоохоронні органи, але поліція каже, що вони і самі проти цих установ, але нічого не можуть зробити", - розповідає боєць Нацгвардії Валерій Самойленко.