ua en ru

Агрохолдинг Kernel і "дочка" Glencore купили зерновий термінал в російському порту за 265 млн дол

Спільне підприємство (СП) українського агрохолдингу Kernel Holding S.A. і дочірньої компанії швейцарського сировинного трейдера Glencore International - Renaisco BV - купило 100% акцій зернового терміналу за 265 млн дол. в морському порту Тамань (Росія) у групи компаній "ЕФКО". Про це повідомляє прес-служба компанії Kernel.

Пропускна спроможність терміналу, що є одним з найбільших на російському узбережжі Чорного моря, - 3 млн т зерна на рік.

Читайте також: Агрохолдинг "Кернел" домовився з європейськими банками про залучення кредиту на 210 млн дол

"Кернел Груп" (ТМ "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька") - один изкрупнейших виробників соняшникової олії в Україні. 41,16% Kernel належать голові ради директорів компанії Андрію Веревському.

Glencore International - один з найбільших в світі інтегрованих виробників і постачальників сировинних товарів. Компанія торгує металами і корисними копалинами, енергоносіями, сільськогосподарською продукцією, надає відповідні фінансові та логістичні послуги. Штаб-квартира компанії розташована в швейцарському м. Бааре. У березні 2012 р. Glencore придбав український маслоекстракційний завод "Колос" в Харківській обл.