ua en ru

АЕС "Фукусіма 1" не готова до тайфуну, що наближається до Японії, - TEPCO

До Японії наближається тайфун "Сонгда" - очікується, що він досягне материка до ранку 30 травня 2011 р., передає РБК з посиланням на BBC. Японські власті попередили про можливі зсуви і повені, які може спровокувати стихія.
Тайфун рухається в північному напрямку, і надійшли повідомлення про ймовірність зливових дощів і штормових вітрів у префектурі Фукусіма, де розташована атомна електростанція яка знаходиться в аварійному стані. Представники компанії-оператора станції Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) вже повідомили, що АЕС не готова до приходу тайфуну, оскільки будівлі реакторів частково зруйновані в результаті вибухів. Таким чином, повідомляє компанія, є загроза того, що ураган понесе радіоактивні речовини далі за собою. "Ми зробили все можливе, але не встигли закінчити покриття пошкоджених будівель реакторів", - цитує агентство заяву представника TEPCO. "Ми приносимо вибачення за відсутність необхідних заходів для захисту реакторів від сильного вітру та дощу", - додав він.
Нагадуємо, нещодавно стало відомо, що система охолодження п'ятого реактора аварійної АЕС "Фукусіма 1" припинила свою роботу. Раніше японські ЗМІ повідомляли про відновлення системи охолодження першого, другого, третього і четвертого енергоблоків підприємства. Вихід з ладу даної системи може призвести до вибуху на реакторі, зазначили в TEPCO.