ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" просить передати йому права на укладання договорів оренди майна

Міністерство інфраструктури України розробило проект змін до законодавства, що надасть міжнародному аеропорту "Бориспіль" право самостійно укладати договори оренди майна. Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

"Як свідчить світова практика, сучасні аеропорти отримують до 80% доходів саме від комерційної неавіаційної діяльності. Таку модель розвитку покладено в основу фінансової успішності більшості авіаційних підприємств. З огляду на тенденції ринку аеропорт «Бориспіль» планує застосувати таку модель і в своїй роботі, що дозволить збільшити надходження від орендної плати як до підприємства, так і до державного бюджету, а пасажирам створити належний рівень аеропортового сервісу", - йдеться в повідомленні "Борисполю".

Аеропорт також зазначив, що на сьогодні як державне підприємство не уповноважений самостійно укладати та подовжувати договори оренди. "Зокрема, всі необхідні документи для проведення конкурсів та укладення договорів з орендаторами терміналу D "Бориспіль" підготував до 25 травня цього року. Регіональним відділенням Фонду державного майна в Київській області договори оренди було підписано лише в середині жовтня. Після цього знадобилося погодження в Державній митній службі. І лише 10 листопада магазини почали працювати. В результаті протягом тривалого часу пасажири нового терміналу D не могли отримати належний комплекс послуг в аеровокзальних комплексах аеропорту", - аргументує "Бориспіль".

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" забезпечує 65% пасажирських авіаперевезень України.

Читайте також: У терміналі D аеропорту "Бориспіль" почали діяти кіоски самореєстрації пасажирів.