ua en ru

Адвокат Савченко заявляє, що його підзахисну катують в інституті їм. Сербської

Адвокат української льотчиці Надії Савченко заявив, що його підзахисну катують в Державному науковому центрі соціальної та судової психіатрії імені В. П. Сербської (Москва).

Адвокат української льотчиці Надії Савченко заявив, що його підзахисну катують в Державному науковому центрі соціальної та судової психіатрії імені В. П. Сербської (Москва). Про це адвокат Микола Полозов написав у своєму Twitter.
"В інституті Сербського Надію позбавляють сну. Всю ніч в отворі дверей сидить співробітник ФСВП і стежить за нею. Ми розцінюємо це як тортури", - написав Полозов.

Крім того він зазначив, що Савченко забороняють писати листи і готувати папери до суду. Все, що відбувається в клініці грубе порушення Європейської конвенції

Також він заявив, що умови для зустрічей із захисниками в установі жахливі та суперечать Європейській конвенції. Так, за словами адвоката, йому довелося розмовляти з Савченко "через скло в присутності 5 співробітників ФСВП, включаючи полковника".

Крім цього Савченко розповіла адвокату, що слідчий вимагав від її мами умовити українську льотчицю відмовитися від нинішніх адвокатів і "взяти лояльних".

"Навіщо слідству міняти адвокатів Савченко на лояльних? Щоб продовжувати знущатися над нею, але ніхто про це вже не дізнався ніколи", - сказав Полозов.

Нагадаємо, 13 жовтня Басманний суд м. Москва переніс розгляд апеляції Савченко на призначення їй психіатричної експертизи на 11 листопада 2014 р., тим самим дозволивши проведення цієї експертизи до наступного засідання суду.

В цей же день стало відомо, що Савченко була доставлена в одну з лікарень Москви для проходження стаціонарного психолого-психіатричної експертизи. Таким чином, апеляція Савченко на призначення психіатричної експертизи буде розглядатися вже після проведення цієї експертизи.