ua en ru

Адвокат Корбана звинувачує ГПУ в підробці документів

Адвокат Корбана звинувачує ГПУ в підробці документів Фото: Геннадій Корбан

Адвокат Корбана заявила, що документація, яку ГПУ навела як докази у Корбана не вилучалася

Адвокат Геннадія Корбана Оксана Томчук заявила, що "докази" у "справі Корбана", представлені Генеральною прокуратурою України сьогодні, 29 грудня 2015 року, на брифінгу, є "фікцією". Про це повідомляє прес-служба УКРОПу.

"Щодо моїх припущень, то я вважаю, що ці документи підроблені працівниками Генеральної прокуратури, тому що їм зараз конче необхідно виправдовуватися після судилища, яке відбулося в понеділок, яке дивилася вся країна та західні партнери. Їм потрібно себе хоч якось реабілітувати. І, схоже, вони вирішили, що подібні заяви їм допоможуть. Де вони взяли ці документи, - мені не відомо, але точно не у пана Корбана", - заявила адвокат.

Вона також наголосила, що документація, яку ГПУ заявила як докази у Корбана не вилучалася.

"Сьогодні на брифінгу було заявлено, що це начебто бухгалтерія, яка була вилучена у Геннадія Корбана. Все це не відповідає дійсності. Є протоколи обшуків, і, відповідно до них, такі документи не вилучалися ні за місцем мешкання Геннадія Корбана, ні його батьків, ні за адресами, до яких він може бути причетний. Це офіційна позиція", - сказала Томчук.

Також адвокат спростувала факт існування розмов, які були продемонстровані на аудіозаписах.

"Це чистої води вигадка. Якби подібні докази існували, вони були б оприлюднені до судилища. Це логічні речі", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) оприлюднила папери з сумами доплат народним депутатам від партії УКРОП і чиновникам Дніпропетровської обласної державної адміністрації в рамках справи Геннадія Корбана.