ua en ru

Аббас призначив академіка Хамдуллаха прем'єр-міністром Палестини

Глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас призначив академіка Рамі Хамдуллаха прем'єр-міністром, передає Associated Press.

Хамдулах змінить на цій посаді економіста Салама Файада, якого часто критикували в Палестині. Файад очолював уряд Палестинської автономії з 2007 р.

Очікується, що Хамдуллах зробить спробу створити новий кабінет міністрів, який замінить і кабінет міністрів на Західному березі річки Йордан, який контролює абассовскій ФАТХ і адміністрацію сектора Газа, підконтрольну руху ХАМАС.

Хамдаллах, який є професором лінгвістики, очолює університет "Ан-Наджах", він також зараз займає пост генерального секретаря Центрвиборчкому. Він не пов'язаний ні з одним з політичних рухів.

Нагадаємо, у минулому сам Аббас займав пост прем'єр-міністра. Отримавши призначення в березні 2003 р., він ініціював переговори з Ізраїлем і США, однак зазнав різкої критики з боку бойового крила партії ФАТХ і у вересні 2003 р. пішов у відставку. Після смерті Ясіра Арафата Аббас переміг на виборах нового глави Палестинської автономії, набравши на них 62,5% голосів.