ua en ru

А.Парубій: НУ-НС визначиться із кандидатурою на посаду голови фракції до наступного пленарного тижня.

Фракція "Наша Україна - Народна самооборона" визначиться із кандидатурою на посаду голови фракції до наступного пленарного тижня. Про це заявив у кулуарах Верховної Ради народний депутат від НУ-НС, член депутатської групи "За Україну" Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, Микола Мартиненко припинив своє головування фракцією з моменту оголошення першим заступником голови ВР відповідної заяви. "Я думаю, що ми визначатимемося з приводу нового голови недовго. Будемо збирати засідання фракції. Швидше всього, це буде наступного тижня", - сказав А.Парубій.

Він не виключив, що нардеп від НУ-НС, член депутатської групи "За Україну" В'ячеслав Кириленко може очолити фракцію.

Нагадаємо, народний депутат від НУ-НС, член "Народної самооборони" Олесь Доній заявив 3 листопада ц.р., що М.Мартиненка може бути знято з посади голови фракції, так як його було обрано - шляхом збору підписів. "Проте з погляду процедури не були дотримані всі нюанси, зокрема, якщо навіть визнати, що всі 38 підписів (під заявою про зняття М.Мартиненка з посади голови фракції) є справжніми, і не зважати на заяви деяких депутатів про те, що вони відкликають свої підписи, то з правової точки зору протокол повинен бути затверджений одним із заступників голови фракції ... А цього в протоколі немає", - сказав О.Доній.

О.Доній також додав, що фракція жодного разу не збиралася на засідання, зокрема із цього приводу, у зв'язку з відсутністю кворуму.