ua en ru

А.Парубій: "Наша Україна" підтримує пропозицію БЮТ щодо внесення змін в закон про вибори Президента України на позачерговому засіданні ВР.

Нардепи від «Нашої України» підтримують пропозицію БЮТ щодо внесення змін в закон про вибори Президента України на позачерговому засіданні Верховної Ради України. Про це РБК-Україна повідомив уповноважений представник кандидата в Президента Віктора Ющенка нардеп від НУ-НС Андрій Парубій.

Він зазначив, що в разі скликання позачергового засідання пропозиція БЮТ буде підтримана. За його словам, НУ має намір виступити з пропозицією щодо заборони включати громадян у списки виборців в день голосування.

Нагадаємо, фракція Блоку Юлії Тимошенко ініціює скликання позачергового засідання Верховної Ради (ВР) України 13 січня цього року для прийняття законопроекту про заборону голосувати вдома без документального підтвердження.

Нагадаємо, ЦВК 4 січня ухвалила рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої ділянки виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За це рішення проголосували 8 членів ЦВК, 4 - проти, і двоє утрималися. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила того ж дня, що має намір оскаржити це рішення в суді.
8 січня 2010 р. Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Ю.Тимошенко про визнання незаконними окремих положень роз'яснень ЦВК про голосування на дому і внесення до списків для голосування виборців у день виборів.