ua en ru

А.Голубченко: За січень плату за утримання прибудинкових територій буде змінено у зв'язку з незручностями через неприбраний сніг.

У Києві за січень 2010 р. буде здійснено перерахунок по квартплаті за утримання прибудинкових територій у зв'язку з незручностями, що виникли через неприбраний сніг. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Безумовно, за січень буде здійснено перерахунок по квартплаті за утримання прибудинкових територій у зв'язку з незручностями, що виникли через неприбраний сніг. Крім того, зробимо відповідний перерахунок і за тими адресами, де у січні був недогрів води. Вже у лютому кияни отримають платіжки, де буде повідомлено про здійснений перерахунок", - поінформував А.Голубченко.

Разом з тим, він підкреслив, що комунальні служби міста продовжують роботу з ліквідації наслідків негоди. Зокрема, згідно зі звітністю від районів, за останню добу в столиці працювало 423 одиниці снігоочисної техніки, 7 тисяч 902 людини, висипано 158 т солі та 348 т піскосоляної суміші. Загалом від снігу та льоду очищено 3 млн 381 тис. 578 кв. м. столичних доріг, вулиць та міжквартальних проїздів.

"З 16 мільйонів гривень, запланованих на фінансування ліквідації наслідків негоди, з районних бюджетів вже спрямовано 7 млн грн. Ці кошти в основному направлені на закупівлю посипальної суміші та паливно-мастильних матеріалів для снігоочисної і прибиральної техніки", - додав Анатолій Голубченко.

Він зауважив, що розчищений сніг та кригу вже почали вивозити з міста. За словами директора КК "Київавтодор" Георгія Глінського, за останню добу вивезено 1 тис. 580 т снігу. На вивезення усього снігу з Києва комунальній корпорації знадобиться близько двох тижнів.