ua en ru

А.Голубченко не буде балотуватися на пост мера Києва.

Якщо Верховна Рада прийме рішення про проведення позачергових виборів мера Києва і Київради, то перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко не буде балотуватися на посаду мера. Про це А.Голубченко заявив в інтерв'ю РБК-Україна.
«Кандидатом в мери не буду. У депутати - може бути. Швидше за все, коли будуть чергові вибори в 2012 р., я буду балотуватися в депутати Київради , - підкреслив перший заступник голови КМДА.
Він нагадав, що «є вичерпний перелік підстав для проведення дострокових виборів. А бажання або небажання народних депутатів до цього переліку не входить». «Це їхні побажання. Якщо вони хочуть діяти незаконно, то невже і я повинен діяти так само? Я не хочу підтримувати незаконні рішення. Не хочу. Принципово», - сказав А.Голубченко.
Нагадаємо, що вчора ВР не стала продовжувати роботу своєї тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності мера Києва Леоніда Черновецького і підконтрольного йому більшості в Київраді. Також парламентом досі не проголосований ні один з двох проектів постанови про призначення позачергових виборів мера Києва й Київради на 30 травня ц.р.