ua en ru

А.Голубченко: КМДА звернеться до прокуратури та до суду, якщо "Нафтогаз" буде продовжувати знижувати обсяги газу "Київенерго".

Київська міська державна адміністрація звернеться до прокуратури та до суду, якщо «Нафтогаз» буде продовжувати знижувати обсяги газу «Київенерго». Про це повідомив сьогодні перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

Він нагадав, що, згідно із меморандумом, підписаним між КМДА, «Київенерго» та «Нафтогазом» у жовтні 2009 р. , НАК зобов'язується не обмежувати подачу газу «Київенерго» до 1 травня 2010 р. Він зазначив, що КМДА та «Київенерго» виконують свої зобов'язання, передбачені цим меморандумом і НАК немає підстав зменшувати обсяги газу. «Якщо вони це будуть робити, ми звернемось до прокуратури і до суду. Немає права ніхто порушувати підписані домовленості в односторонньому порядку», - сказав він.

За його словами, скорочення обсягів поставок газу не вплинуло на температурний режим. Він сподівається, що «Київенерго» буде отримувати достатній обсяг газу від «Нафтогазу».

Він також повідомив, що різниця між встановленими тарифами та економічно обґрунтованими витратами на виробництво теплової енергії буде пораховано станом на 1 травня 2010 р., після чого буде складений відповідний акт і