ua en ru

А.Шлапак: У Києві бюджет галузі охорони здоров`я в 2011 р. залишиться на рівні 2010 р. і становитиме 2,2 млрд грн

У Києві бюджет галузі охорони здоров`я в 2011 р. залишиться на рівні 2010 р. і становитиме 2,2 млрд грн. Про це РБК-Україна заявила депутат Київської міської ради, голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я Алла Шлапак.
"У кращому випадку (бюджет галузі залишиться) на рівні 2010 р., тобто на рівні 2,2 млрд грн, так як це було передбачено на цей рік. Ця цифра є недостатньою, адже 70% від цієї суми становить заробітна платня", - зауважила депутат, додавши що в своїх прогнозах вона спирається на дані КМДА
За її словами, оскільки в плани діючої влади входить підняття рівня заробітної платні медпрацівникам, на що буде витрачатися близько 80-85% коштів, що виділяються з бюджету, "ті 15%, або 20%, які залишилися на всі інші витрати, є абсолютно недостатніми і у мене це викликає... перестороги".
За її словами, ідея реформування медичної галузі столиці є вдалою, але на сьогодні не можна погодитися з тим, що для вдалого втілення реформи вистачить самого лише ефективного використання бюджетних коштів. За словами А.Шлапак, певні зауваження викликає і ідея запровадження муніципальних лікарняних кас
Що стосується пенсіонерів, не можна говорити тільки про пенсіонерів, бо "на сьогодні середня пенсія є більшою, ніж середня зарплата тих самих медиків, і сьогодні... не можна виокремлювати ту чи іншу категорію".

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов повідомив, фінансування з бюджету галузі охорони здоров`я планується збільшити. За його словами на сьогоднішній день керівництво КМДА часто спілкується з Кабінетом міністрів з цього питання.
"У нас буде на виході, в кінці, інша цифра, ніж вона була цього року і це дасть можливість нам збільшити наше фінансування на реформування охорони здоров`я, але я хотів би підкреслити, що окрім бюджетного фінансування, ми хотіли залучити кошти лікарняної каси", - наголосив О.Попов.