ua en ru

О.Попов: Квартплата в Києві не буде рости протягом двох років

Вартість квартирної плати в Києві не буде рости протягом найближчих двох років. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов на засіданні Київради, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується квартирної плати, я вам гарантую категорично, що це останні підвищення за найближчі два роки", - сказав О.Попов.
У теж час він уточнив, що не може дати такі ж гарантії щодо вартості тепла і води, оскільки сьогодні ці питання регулює НКРЕ.
"Відповідно до закону про місцеве самоврядування керівники адміністрацій не впливають на прийняті рішення там (в НКРЕ), тому що вони залежать від загальнодержавної політики в питанні ціноутворення на природний газ", - заявив голова КМДА.
"У нас, у країни був шанс ... коли ціна на газ була низькою, але тим не менш ми, я маю на увазі Україну, і я не називаю, хто в цьому винен, уклали договір, який сьогодні нас ставить у залежність від ринкової ситуації . Причому дуже необ'єктивно ставить. Тому я не можу сьогодні дати якихось гарантій, що тут цінова політика не буде змінюватися ", - сказав О.Попов.