ua en ru

А.Парубій: В.Литвин має звернутися до суду щодо народних депутатів-сумісників

Фракція НУ-НС вимагає від спікера парламенту Володимира Литвина звернутися до суду щодо тих народних депутатів, які суміщають посаду депутата з іншими посадами в органах державної влади. Про це на брифінгу в Верховній Раді (ВР) України заявив народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Парубій зазначив, що сьогодні керівництво партії "Наша Україна" звернулось з запитом до голови парламенту і до Президента України Віктора Януковича з вимогою привести у відповідність закону ситуацію з сумісниками.
"Згідно закону, голова ВР має винести це питання на порядок денний, або подати до суду, щоб у судовому порядку депутати були позбавлені свого мандату...Ми вимагаємо, щоб цього пленарного тижня це питання було поставлене до порядку денного, а якщо цього не відбудеться, щоб голова ВР подав до суду на депутатів-сумісників. Це є принципова позиція партії "Наша Україна", - сказав А.Парубій.
При цьому, народний депутат підкреслив, що на сьогоднішній день 10 нардепів з Партії Регіонів та "Блоку Литвина" суміщають посади народного депутата з іншими посадами, зокрема: Геннадій Васильєв (заступник голови Адміністрації Президента), Василь Горбаль (голова Львівської ОДА), Володимир Демішкан(голова Укравтодору), Микола Джига (голова Вінницької ОДА), Микола Злочевський (міністр охорони навколишнього природного середовища), Ігор Калєтнік (голова Державної митної служби), Дмитро Саламатін (гендиректор Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення), Леонід Фесенко (голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ) та нардеп від "Блоку Литвина" Микола Шершун (голова Державного комітету лісового господарства).