ua en ru

О.Медведько не погоджується з думкою парламентської опозиції про заполітизованість діяльності Вищої ради юстиції

Генеральний прокурор України Олександр Медведько не погоджується з думкою парламентської опозиції про заполітизованість діяльності Вищої ради юстиції. Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи висловлювання опозиційних політиків про репресивний і замовний характер роботи Вищої ради юстиції, передає кореспондент РБК-Україна.

«З моменту обрання мене генеральним прокурором я за посадою став членом ВРЮ, і я скажу відверто, що раніше я не любив туди ходити, тому що ВРЮ фактично не працювала через відсутність кворуму... З приходом нового голови ВРЮ Володимира Колесниченка вона запрацювала, всі засідання відбуваються практично своєчасно. І я вважаю, що немає тут ніякої політичної складової. ВРЮ працює і вважаю, що вона приймає правильні рішення», - сказав О.Медведько.

Також генпрокурор заявив, що в ГПУ немає списку суддів, на яких генпрокуратура збирається рекомендувати ВРЮ здійснити подання на звільнення за порушення присяги судді: "В мене на олівці немає суддів, я з великою повагою ставлюся до суддівського корпусу, хоча є окремі судді, що виносять неправдиві рішення і порушують закон", - сказав він.

Нагадаємо, що на значну частину суддів, на яких ВРЮ здійснила подання про звільнення за порушення присяги, матеріали до розгляду на засіданні ВРЮ готувала Генеральна прокуратура.

Також нагадаємо, що опозиційні політики, зокрема Юлія Тимошенко заявляє, що ВРЮ відстоює інтереси Президента Віктора Януковича і через неї здійснюється безпідставний тиск на суддів.