ua en ru

В 2018 ще більше нафтових компаній збільшуватимуть свої витрати, - опитування

В 2018 ще більше нафтових компаній збільшуватимуть свої витрати, - опитування Фото: видобуток нафти (ukrnafta.com)

Через подорожчання нафти все більше компаній будуть збільшувати свої капітальтні витрати

В цьому році все більше світових нафтових компаній планують збільшити свої капітальні витрати через подорожчання нафти. Відповідні висновки показало опитування галузевої компанії DNV Oil & Gas, передає Reuters.

В опитуванні взяли участь 813 галузевих експертів: 66 % з них сказали, що їхні компанії збережуть капітальні витрати на колишньому рівні або збільшать. Милого року таких компаній було 39%.

Також опитування показало, що у 2017 році 64% опитаних вважали ціну на нафту перешкодою для зростання компанії, цього року цей показних скоротився до 37%.

Як зазначає Reuters, на даний момент нафта марки Brent торгується вище 70 доларів за барель, отримуючи основну підтримку від дії обмеження нафтовидобутку Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) і деяких країн, які сюди не входять разом з Росією. В листопаді минулого року виробники ОПЕК домовилися продовжити обмеження видобутку нафти до кінця 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що світові запаси нафти у 2018 році більш, ніж на 118 мільйонів барелів перевищують середні п'ятирічні значення.
Зниження комерційних запасів нафти і нафтопродуктів у світі до середнього значення за останні 5 років є основною метою угоди ОПЕК+ по скороченню видобутку нафти.