ua en ru

У 2017 році "Укрнафта" отримала 444 млн гривень чистого прибутку

У 2017 році "Укрнафта" отримала 444 млн гривень чистого прибутку Фото: логотип "Укрнафта" (УНІАН)

Річний збиток від операційної діяльності скоротився до 68,2 млрд гривень

У 2017 році показник чистого прибутку ПАТ "Укрнафта" склав 444 млн гривень, порівняно з чистим збитком у 8,7 млрд гривень у попередньому році. Про це свідчать дані річної фінансової звітності за минулий рік.

Згідно із затвердженим документом, у 2017 році збиток від операційної діяльності "Укрнафти" скоротився і склав 68,2 млн гривень. На його розмір істотно вплинув ряд негрошових операцій на формування резервів у відповідності з міжнародними стандартами фінансової звітності, а саме.

Так, витрати на формування забезпечення під можливі штрафи і пені за несплачені рентні платежі і податки попередніх періодів склали 2,99 млрд гривень; нарахування індексу інфляції та 3% річних за невиконання зобов'язань перед учасниками – 0,95 млрд гривень.

Без урахування зазначених негрошових витрат результат від операційної діяльності до оподаткування та без урахування витрат на амортизацію (скоригована EBITDA) за 2017 виріс в 1,8 рази порівняно з попереднім роком і досяг 5,5 млрд гривень.

Прибуток до оподаткування склав 475 млн гривень і сформувалася за рахунок доходів від амортизації фінансових інструментів у розмірі 0,6 млрд гривень і процентного доходу в розмірі 141 млн гривень, а також фінансових витрат на суму 189 млн гривень.

Витрати з податку на прибуток склали 30,6 млн гривень і сформувалися за рахунок витрат з поточного податку на прибуток у розмірі 847 млн гривень, а також відкладеного податку на прибуток у розмірі 816 млн гривень (позитивне значення).

Нагадаємо, податковим керуючим Державної фіскальної служби (ГФС) доописано у податкову заставу майно ПАТ "Укрнафта" (свердловини і обладнання) на суму 3,3 млрд гривень. При цьому заборгованість підприємства перед бюджетом по сплаті податків сягнула майже 15 млрд гривень.