ua en ru

"Зоря 2003" вдвічі збільшила потужність сонячної електростанції в Луганській області

Компанія «Зоря 2003» (Антрацит, Луганська обл.) подвоїла встановлену потужність побудованої в Луганській області сонячної електростанції (СЕС) - з початкових 15 кВт до 30 кВт, за рахунок установки додаткових фотоелектричних панелей. У зв'язку з цим, вчора на своєму засіданні Національна комісії регулювання енергетики (НКРЕ) прийняла рішення збільшити встановлену потужність генеруючого обладнання компанії «Зоря 2003» до 30 кВт, повідомив представник НКРЕ.

Сонячна електростанція компанії в побудована на базі фотоелектричних модулів виробництва київського ВАТ «Квазар». Вироблена нею електроенергія надходить безпосередньо до енергосистеми. Акумуляторні батареї для накопичення генерується електроенергії не використовуються.

Генеральним підрядником будівництва СЕС виступила компанія «Цетус» (Черкаси).

«Зоря 2003» - одна з 64 українських компаній, які експлуатують 107 електростанцій на поновлюваних джерелах енергії, і реалізують електроенергію за «зеленим» тарифом.

Держагентство з енергоефективності та енергозбереження Україна наприкінці травня повідомило, що в Україні працюють 107 об'єктів на поновлюваних джерелах загальною потужністю 411 МВт, в тому числі 76 - малих гідроелектростанцій, 18 сонячних електростанцій, 11 вітропарків і 2 генеруючі установки на біомасі.