ua en ru

"Зоря" несподівано розгромила "Дніпро", а "Волинь" впоралася з "Металургом"

Дніпропетровський "Дніпро" несподівано зазнав крупної поразки в Луганську і втратив шанси очолити на зимову перерву український чемпіонат. А луцька "Волинь" вдома обіграла запорізький "Металург" 2:0.

Дніпропетровський "Дніпро" несподівано зазнав крупної поразки в Луганську і втратив шанси очолити на зимову перерву український чемпіонат. А луцька "Волинь" вдома обіграла запорізький "Металург" 2:0.

Зоря - Дніпро 3:0
Голи:
Даніло, 68, 73, Болі, 87

Подібного результату важко було чекати, адже «Дніпро» набрав непогану ходу, переконливо виступаючи одночасно і у Чемпіонаті ПЛ, і у Лізі Європи УЄФА. Навіть відсутність дискваліфікованого Романа Зозулі мала б пройти непомітно. У «Зорі» також пропускав гру один з центральних захисників, та і без Тоні Шуніча якогось дискомфорту господарі не відчували. Півтора тайми на полі точилась рівна боротьба, після чого перший гол у ворота Дениса Бойка став вирішальним, адже оговтатись від нього дніпряни так і не зуміли. Цікаво, що підопічні Юрія Вернидуба вдома не пропускають понад 6 цілих поєдинків, тоді як їхній суперник вперше у сезоні пішов з поля без забитого м'яча, навіть незважаючи на стовідсотковий шанс наприкінці зустрічі.

Мокра погода зменшила видовищність зустрічі, однак гольових нагод цілком вистачало. Втім, найближче до голу до перерви підійшов Максим Малишев, удар в якого після відмінної передачі Джаби Ліпартії відверто не вийшов. Але саме господарі булли більш наполегливими. У середні другої 45-хвилинки пас Микити Каменюки і впевнені дії у районі 11-метрової позначки Ліпартії з наступним відскоком до Даніло стали передумовою для чудового голу у ближню «дев'ятку». На радощах той же Даніло «гарматним пострілом» скористався неготовністю Дениса Бойка до ідеально влучного удару у нижній кут - 2:0. Потім гості залишились у меншості: друга жовта картка Євгенія Чеберячка «на совісті» невтомного Янніка Болі. До речі, саме цей нападник і встановив остаточний рахунок, коли француз відгукнувся на простріл Каменюки. Наостанок «Дніпро» міг «розмочити» цифри на табло, але Євген Селезньов безхитрісно пробив пенальті, і Кршеван Сантіні накрив м'яч. Цей успіх дозволив «Зорі» піти на зимову перерву на 6-й позиції, а дніпропетровцям для визначення свого місця належить ще 4 грудня дограти матч проти «Металіста».

Волинь - Металург З 2:0
Голи:
Бікфалві, 19, Селін, 50

Перестановки у складі зробили обидва наставника, адже попередні результати не могли їх задовольняти. Зокрема, Олег Таран проводить значну ротацію порівняно з тим підбором футболістів, на яких розраховував його попередник Сергій Пучков. Наприклад, у звітній грі вперше в «основі» клубу Прем'єр-ліги вийшов один з лідерів молодіжної команди Дмитро Юсов. Однак у цілому перевага «Волині» відчувалась протягом усієї зустрічі і рахунок на її користь міг бути ще переконливішим. Втім, лучани провели по голу у кожному з таймів, тоді як Артем Кичак відстояв «на нуль».

Співавторами першого м'яча у матчі стали найактивніші на полі Редван Мемешев та Ерік Бікфалві. Перший з них вже взяв за правило не йти з поля без корисних дій і віддав чудовий пас на партнера. Румун у чужому штрафному майданчику зіграв на випередження і одним дотиком відправив сферу у сітку. Закріплено успіх лучанами було невдовзі по перерві. Тепер вже Бікфалві зробив перехоплення на своїй половині і дав пас на хід Алессандро Селіну. Саша Баліч головою не зміг перехопити це закидання, а Максим Старцев на виході не встиг до м'яча першим. Тому італійський легіонер оббіг голкіпера і вражав вже порожні ворота - 2:0. Засумніватись у перемозі господарів решта ігрового часу не дала. Тепер «Волинь» увірвалась до десятки кращих команд країни, а «Металург» ділить останнє місце з «Таврією».

Нагадаємо, що раніше "Металіст" втратив очки в Маріуполі, а "Говерла" обіграла "Таврію"

Використані матеріали УПЛ