ua en ru

«Яндекс» планує провести IPO в 2011 р., як тільки розміститься Mail.ru Group

«Яндекс» планує провести IPO в 2011 р., як тільки розміститься Mail.ru Group. Про це РБК daily повідомили декілька джерел в крупних інвестбанках і інтернет-компаніях.

За словами одного із співрозмовників, «компанія уважно стежить за процесом виходу на біржу ще одного інтернет-гравця - компанії Mail.ru Group». «Очевидно, що він може підігріти інтерес західних інвесторів до російського сегменту», - говорить джерело. Один з мінорітарієв компанії попереджає, що «ніяких остаточних рішень з питання IPO «Яндекса» поки немає, оскільки переговори з інвесторами повинні початися лише в кінці 2010 р.».

У числі банків, з якими зустрічався «Яндекс», були такі крупні гравці, як Morgan Stanley і Goldman Sachs, говорять співрозмовники. «Правда, враховуючи, що обидва банки є організаторами операції Mail.ru Group, інтернет-компанія навряд чи привертатиме їх як андеррайтерів», - говорить одне з джерел. Серед потенційних організаторів операції називають «Ренесанс», Deutsche Bank, Citibank, а також ВТБ.

У «Яндексі» заявили, що «розглядають IPO як один з варіантів розвитку компанії». «При цьому вихід на біржу не є самоціллю. Впродовж останніх декількох років компанія підтримує контакти з інвестиційним співтовариством, але поки конкретних тем для переговорів з банками у нас немає», - говорить прес-секретар «Яндексу» Очир Манджиков.