ua en ru

"ВС Енерджі інтернейшнл Україна": "Дніпроспецсталі" вдалося мінімізувати збитки за підсумками 2012 року

"Дніпроспецсталі" вдалося мінімізувати збитки за підсумками 2012 року. Одним із ключових факторів, завдяки яким в кризовий для вітчизняної металургії рік підприємство спромоглося забезпечити безперебійну роботу виробництва, в керуючій компанії називають своєчасне відшкодування ПДВ, налагоджене після прямого втручання керівництва Податкової служби.

Обсяги виготовленої ПАТ "Дніпроспецсталь" продукції в кінці 2012 р. очікувано знизилися до 14608 тонн, що на 32% менше грудня 2011 року, але в той же час не був скорочений унікальний для України асортимент підприємства. Про це повідомляє прес-служба керуючої ПАТ "Дніпроспецсталь" компанії "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна",

У серпні було прийнято рішення про оптимізацію чисельності співробітників заводу, було заплановане скорочення більше 1,5 тисячі працівників. В результаті комплексу заходів, початих менеджментом підприємства і керуючої компанії, обсяги скорочення вдалося знизити до 1,3 тисяч чоловік, таким чином, додатково зберігши більше 200 робочих місць.

Згідно з повідомленням, ефективна робота з контролю над економією енергоресурсів, посилення виробничої нормативної бази дозволили знизити собівартість продукції і мінімізувати збитки.

За інформацією прес-служби "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна", ПАТ "Дніпроспецсталь" не має заборгованості перед персоналом. Стабільність наповнення фонду заробітної плати, а також здійснення інших передбачених законодавством соціальних виплат в складний для підприємства і всієї української металургії рік вдалося забезпечити в тому числі і завдяки керівництву ДПС України. Як відзначає прес-служба, податківці зайняли конструктивну позицію в питанні ліквідації заборгованості по відшкодуванню підприємству ПДВ.

Нагадаємо, до осені 2012 р. підприємство підійшло у передкризовому стані. Причиною погіршення показників діяльності ПАТ "Дніпроспецсталь" стали несприятливі фактори зовнішньої кон'юнктури (зниження цін на металопродукцію у зв'язку з падінням цін на нікель, загальною рецесією, зниженням платоспроможності металоспоживачів і низкою інших факторів), а також затримка відшкодування ПДВ державою. В ході переговорів між керівництвом ВАТ "Дніпроспецсталь" і ДПС України у серпні-вересні 2012 було знайдено компромісне рішення щодо відшкодування ПДВ заводу і узгоджений порядок дій по виходу зі сформованої ситуації.

ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. О.М. Кузьміна" спеціалізується на виробництві металопродукції з нержавіючих, інструментальних, швидкорізальних, підшипникових, легованих конструкційних марок сталі, а також жароміцних сплавів на основі нікелю. На "Дніпроспецсталі" освоєно виробництво понад 800 марок сталі та більше 1000 видів профілів продукції.