ua en ru

"Вашингтонський стрілок" страждав розладом психіки

Аарон Алексіс, підозрюваний у скоєнні нападу на будівлю ВМС США, страждав від цілої низки психічних захворювань, передає Associated Press з посиланням на правоохоронні органи.

Ще за життя у Алексіса було зафіксовано цілий "букет" психічних розладів, серед яких параноя і порушення сну. Він також скаржився на "голоси" в його голові, що є одним з основних симптомів шизофренії. За словами родичів, він тривалий час проходив курс лікування.

Також стало відомо, що свого часу ВМС визнало Алексіса придатним до служби у флоті, незважаючи на захворювання. Це могло б анулювати його пропуск в будівлю ВМС, який Алексіс отримав під час служби у флотському резерві.

Напередодні у Вашингтоні в адміністративному центрі ВМС США, історично відомому як Navy Yard, невідомий відкрив стрілянину. НП сталася в будівлі, де розташована штаб -квартира Naval Sea Systems - найбільшого командування у складі ВМС, відповідального за виробництво і закупівлю військових судів, підводних човнів і їх озброєнь.

34- річний Алексіс з Техасу працював у центрі ВМС в якості залученого фахівця з інформаційних технологій. Він міг мати пропуск, що дає право проходу на базу. Алексіс був резервістом ВМС США, які проходили службу в 2007 -2011 рр. За останніми даними, в результаті події загинули 13 людей, включаючи самого Алексіса. Не менше восьми осіб були поранені.

У командному центрі ВМС у Вашінгтоні служать близько 3 тис. осіб. Вони займаються розробкою, закупівлею, будівництвом і обслуговуванням кораблів і підводних човнів американського флоту.